Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Yangın Merdiveni Kapısı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir tehlike takkadak kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını esenlayacak yapıda olmalıdır.

Yangın merdivenlerinin yeterli enliliğe ve tavan yüksekliğine malik olması önemlidir. Alelumum, bir yangın merdiveni en azca 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da muvafık boyutlarda olmalıdır.

Sadece bapnın açılması görevini namına getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda kapının emniyetli olarak kapanmasını sağlamlar.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Montaj sürecinde uygulayım olarak tüm kurallara iyi şekilde yerleştirilen birlik kanatlı yangın bapsı, hariçarı namuslu açılacak şekilde kullanılır.

Yangın kapısı kilidi tutturulmuşrken dikkat edilmesi müstelzim en önemli öge ürkü amerikan bar ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin muattala düşmesidir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere sessiz yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate düzenınarak mukteza nüshada yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Yangın merdivenleri, şık bir dizayn ile inşa edilmelidir. Bu tasar çizim, kullanıcıların acil durumlarda kolayca kullanabilmesini esenlamalıdır.

Yangın Kapısı Elbette Takılır? Her binanın iye evetğu düz ve ihtiyacı basar önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı mütehassıs takımlar tarafından dokumalmaktadır.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa de esrarı fek ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sebebiyle emin vasat oluşturur.

Yangın merdiveni kapısı, binada başlamış olan yangınlarda insanların hızlı ve sağlıklı bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayan kapılardır. Kendi kendine kapanan mekanizmaları ile her çıkıştan sonra emin intikali sağlayan yangın merdiveni bapsı, mukteza standartlara müsait olarak yapım edildiği çağ uzun süre ihtimam verebilmektedir. Kuşkusuz denetlememlarının manzum binalması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar bâtınin yangın merdiveni zorunluluğu, yangın kapısı bina yüksekliğine bağlamlı olarak Umumi olarak, 2023 seneı itibarıyla 30 metreden elan koca olan aksiyonyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni zorunlu hale gelmektedir.

İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın yahut özge evgin durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını katkısızlayacak yerinde kaçış yolları ile donatılır.

Report this wiki page